Български фен сайт на тв сериала "One Tree Hill" ("Трий Хил")

Бетъни Джой Галеоти в ролята на Хейли Скот

Бетъни Джой Галеоти

Бетъни Джой Ленц е дъщеря на Боб, учител по история и терапевт, и Кати - мениджър и импресарио. Родена е в Холивуд, Флорида на 2-ри април 1981 година.

На четири години се мести в Арлингтън, Тексас. В началното училище играе в адаптация на "Магьосникът от Оз", а в градския театър в "Да убиеш присмехулник". На 11 години Джой се мести в Ню Джърси.

Участва в реклами за вафли "Его" и напитката "Доктор Пепър". Учи в Православно училище. Получава ролята на Линда Халек във филма на Стивън Кинг "Thinner", а също така и в мюзикъл на Бродуей - "Foxy Ladies Love/Boogie 70's Explosion".

На 17 години Бетъни участва в 9 епизода на сериала "Пътеводна светлина", което е нейният истински пробив. По-късно същата година подписва двугодишен договор с телевизия CBS за ролята на Мишел Бауър в "Пътеводна светлина" . През 2000 година, договорът й изтича и решава да напусне сериала. Появява се в "Чародейки", "Фелисити".

През лятото на 2003 получава ролята на Хейли Джеймс в "One Tree Hill". През 2002г. компанията Epic Records издава първият й албум "Preincarnate", който съдържа 8 песни. Има и втори албум "Come On Home" (2005), включващ 5 песни.