Български фен сайт на тв сериала "One Tree Hill" ("Трий Хил")

Чад Майкъл Мъри в ролята на Лукас Скот

Чад Майкъл Мъри

Чад Майкъл Мъри е известен американски акьор и модел, и е най-популярен с ролята си на Лукас Скот в сериала "One Tree Hill" на телевизия "The CW". Снимал се е също и в популярни филми като "A Cinderela Story", "Freaky Friday" и "House of Wax". Чад е много популярен сред тийнейджърите и често се появява на кориците на водещи списания като например "Roling Stone", "Peope", "Vanity Fair" и "Entertainment Weekly". 

Чад е роден на 24-ти август 1981 година в град Бъфало, Ню Йорк. Застава пред публика още в ранните си години. Само на 4 години изнася пародиини сценки и пее измислени песнички пред голямото си семейство, включващо трима братя, полубрат и една сестра. На 18 години претърпява травма докато играе американски футбол в училищния отбор. Налага се престой в болница, където една сестра го насърчава да се пробва като модел.

Две години по късно, той спечелва стипендия от модна агенция в Бъфало да посети модна конференция в Орландо. Там той среща съдбата си, когато агент от Лос Анжелис го забелязва и убеждава 17 годишното момче, да преследва мечтата си да стане актьор, след като завърши образованието си.

През 1999, амбициозният актьор се установява в Холивуд в търсене на своя шанс, като се издържа,работейки като модел за Скечърс, Томи Хилфигър и Гучи. Скоро след пристигането си, Чад участва като гост в няколко телевизионни шоута, някои от тях са: "Diagnosis Murder" 1993 в ролята на Рей Сантучи, "Dawson's Creek" 2002 в ролята на Чарли Тод и "CSI" 2002 в ролята на Том Хавиланд.

След това той получава обаждане, на което възлага големи надежди. От сериала"Gilmore girls" на телевизия WB търсили актьор за ролята на Тристан ДюГрей. Искали някой привлекателен и чаровен млад актьор, но с мрачно излъчване и със сигурност да има интелигентен вид. Тийнейджърът получава ролята и успява да се въплъти изключително добре в нея. След това като вече добре познат на телевизия WB и нейните почитатели, Чад Майкъл Мъри е естественият избор за ролята на Лукас Скот в сериала "One Tree Hill".

Сериалът чупи всички рекорди на телевизията и се превръща в най-успешният и сериал веднага след премиерата си през 2003 година. Това се отразява много добре на актьора и му носи участия във филмите "Шантав Петък" с Линдзи Лоун и "Изторията на Пепеляшка" с Хилари Дъф. Година по-късно той се снима и в хита "Къща от восък", който му носи множество престижни награди и още по-голяма популярност.

Участието му сериала "One Tree Hill" повлиява сериозно и на личния му живот, през 2005 година той се жени за колежката си София Буш, след почти едногодишна връзка. Пет месеца по-късно обаче следва развод и разрив в отношенията им. Веднага след това Чад започва връзка, а по-късно се сгодява за актрисата Кензи Далтън, която също се отличава с малка роля в сериала.

Професионално Чад се възхищава се от таланта на актьорите Едуард Нортън, Леонардо ДиКаприо, Ал Пачино, Робърт ДеНиро и Шон Пен и е повлиян от тяхната игра в работата си. Вярва в природосъобразния начин на живот и спортува много. Играе американски футбол в училище и поддържа форма във фитнес салона, тренира европейски футбол, волейбол и баскетбол. Развива благотворителна дейност за деца и тинейджъри в свободното си време. Преди да се ожени за София Буш на 16 Април 2005, Чад има двама домашни любимци - свинята Газ и дива котка на име Джак, които му помагат с тъгата по голямото семейство.

Любопитни факти:

Любимият му моден аксесоар е огърлица от коноп, подарена от баща му.

По време на снимки на реклама за ресторант за бързо хранене Чад Майкъл Мъри претърпява инцидент, при който чупи носа си. Налага се операция, но травмата е такава, че не може да се възстанови предишният вид на носа му. Разликата отпреди и сега е забележима.

В следствие на претърпяната травма от американския футбол се налага скъсяване на тънките му черва, в следствие, на което не може да наддаде на килограми.

Баща му Рекс работи като авиодиспечър.

Има четири братя (Рекс, Ник, Брендън и полубрат Тейлър) и една сестра Шанън.

Любимият му футболен отбор е Бъфало Билс.

Първата си работа получил на 10 години - разнасял вестници, на 14 е портиер на магазин за понички.

Любимата му книга е "Спасителят в ръжта" на Селинджър.

Има пет кучета. Мелез между овчарка и вълк на име Джо, която взима нявсякъде със себе си. Френски мастиф на име Ози, който е роден само с един тестис. Померан на име Чарли. Мелез между боксер и питбул на име Ани, който е на жена му София и куче пазач на име Алекс, купено, за да я пази.

Заема 22 място в класацията на телевизионните идоли от 2005 година.

Майка му изоставя семейството, когато е само на 10 години. Според него това му помага да пресъздаде героя на Лукас Скот в One Tree Hill.

Според него, ако не беше станал актьор, би бил педиатър.

Любимият му филм е "Боен клуб".

Любим сериал "Семейство Симпсън".

Името му Чад означава - войнствен, войн.

Хобитата му са - упражнения във фитнес салона, футбол, волейбол, баскетбол, американски футбол.

Любими музиканти - INCUBUS, Пит Мъри (Pete Murry) и Бандата на Дейв Матю (Dave Mattew's Band).

Разведен със София Буш, актрисата играеща ролята на Брук Дейвис в сериала.