Български фен сайт на тв сериала "One Tree Hill" ("Трий Хил")

Крейг Шефър в ролята на Кийт Скот

Крейг Шефър

Крейг Шефър е роден на 3-ти април 1960 година в Йорк, Пенсилвания. Открива страста към актьорската професия още в детска възраст. Печели наградата за най-добър актьор в училищно състезание през 1975 г. на 15 години. Учи акьорско майсторство в East Stroudsburg University, където играе в "Тартюф" по Молиер.

Веднага след дипломирането си се мести в Ню Йорк, но скоро след пристигането си се разделя с приятелката си, губи работата си и остава за няколко седмици бездомен. Спял на мраморното стълбище в Гранд Центръл Стейшън. Скоро след това си стъпва на краката, намира си агент и участва в телевизионни реклами.

Започва работа на Бродуей и само след година бива забелязан и дебютира във филма "That Was Then, This Is Now", партирайки на Емилио Естевес. Играе и в пиеса за Виетнам "G.R. Point", с която печели наградата на Калифорниските критици за драматична роля. Изгрява с ролите в комедията "Some Kind of Wonderful" и в драмата "Split Decisions", в който си партнира с Джийн Хекмън.

Играе главна роля във високо оценения от критиката филм на Робърт Ретфорд "A River Runs Through It", в който участва и Брат Пит. Участва и в - "The Program," "Sleep With Me" и "Wings of Courage." В допълнение, играе с Лорънс Фишбърн и Алфри Удуърд в спечелилият награда ЕМИ филм на НВО - "Miss Evers' Boys".

Едновременно с това пише сценарии и романи. Основава продуцентска компания Sheffer Films, занимаваща се с няколко проекта. В един от тях дебютира като режисьор.

Живее в Лос Анджелис и свободното си време прекарва със семейството си и в писане на стихове.