Български фен сайт на тв сериала "One Tree Hill" ("Трий Хил")

Джеймс Лафърти в ролята на Нейтън Скот

Джеймс Лафърти

Джеймс Лафърти е роден на 25-ти юли 1985 година в Хемет, Калифорния. Учи в Гимназия Хемет и играе баскетбол за Булдогс и дори печели наградата за млади таланти в областта на баскетбола. Работи здраво от 6 годишна възраст, когато майка му насърчава него и брат му Стюард, да бъдат актьори.

На 10 години получава първата си роля с реплики, а по-късно и в сериал, с кратък живот, с името "Emeril" в ролята на сина на Емерил Легас. Също така, Джеймс участвал като гост и в шоуто "Once and Again", в ролята на Тод, и в "Boston Public" в ролята на Майкъл Скот. Участва и във филма "Season on the Brink", в който се разказва за баскетболния отбор Indiana Hoosiers. В него Джеймс показва баскетболните си умения. Завършва Гимазия Хемет през 2003 година и е приет да учи в Калифонийския колеж Лонг Бийч, точно преди да получи ролята на Нейтън в сериала One Tree Hill, който се снима в Уилмингтън, Северна Калифорния.

Участва в множество благотворителни баскетболни мачове или дарява пари за благотворителни организации. Когато е свободен обича да прекарва времето си с приятели и кучето си Нино на новата си яхта.

Любопитни факти:

Любими музиканти - Eminem, Gemini, Geto Boys и Kanye West.

Любим баскетболист - Майкъл Джордън.

Любими сериали - South Park, The Sopranos

Любими филми - Fight Club и Beautiful Girls.