Български фен сайт на тв сериала "One Tree Hill" ("Трий Хил")

Мойра Кели в ролята на Карън Роу

Мойра Кели

Мойра Кели е родена на 6-ти март 1968 година в Ню Йорк и е третото от общо шест деца. Oтгледана е в религиозно католическо семейство, затова до 8 клас е решена да стане монахиня.

Повлияна от баща си, който е професионален цигулар, тя изучава цигулка, барабани и флейта. Като дете слуша класическа музика, традиционна ирландска музика и чула рок за първи път на 16 години.

Сега слуша всякакъв вид музика, без рап, защото според нея всички песни звучат еднакво. Въпреки всичко обича на пее блус и кабаретни песни. Завършва средното си образование през 1986 година.

Започва да учи в колежа Меримойнт Манхатън в Ню Йорк. Заради това, че семейството й е многодетно, родителите й не могат да я издържат и се налага да работи на няколко места като сервитьорка, детегледачка и други.

През 1991 започва сериозно да работи над кариерата си и в същата година бележи участие в няколко филма. Но истинският й пробив идва през 1992 във филма "Кънки с остър връх" (The Cutting Edge), в който получава първа главна роля. Следват филми като "Туинк Пийкс: Огън следвай ме", в който играе Дона Хауърд (приятелката на Лора Палмър), "Чаплин".